Close

Intervju: Andrea Zvono

FASHION DESIGNER

Pozdrav dragi čitatelji, prije neko vrijeme rekla sam vam da pripremam puno toga zanimljivog na blogu, a jedno od iznenađenja je suradnja i intervju sa predivnom mladom dizajnericom iz Dubrovnika- Andreom Zvono. Njezine elegantne i ženstvene kreacije teško je ne primjetiti, a kako je došla na ideju da dizajnira, kako živi, što savjetuje i još mnogo toga pročitajte u nastavku! 🙂

1. Za početak nam reci tko je Andrea.
Andrea je mlada djevojka iz Dubrovnika, rođena 10.10.1990. Od malih nogu Andrea je pokazivala veliki interes za modu i sanjala o tome kako će jednog dana biti modna kreatorica i imati mnoštvo modnih revija i snimanja. Tijekom školovanja u tekstilnoj školi u Dubrovniku, smjer krojač, Andrea je organizirala svoju prvu modnu reviju sa samo 17 godina. Od tada Andrea niže svoje uspjehe i zahvaljujući svom trudu i želji da ostvari svoj san danas sa svoje 24 godine ima svoj butik u Dubrovniku. Nakon srednje škole upisala je privatnu, talijansku školu mode Callegari, koju je uspješno završila i dobila diplomu modni stilist/kreator. Osim što njene kreacije nose mnoge Dubrovčanke, Andrea svoje haljine šalje i diljem Hrvatske, a osim toga omiljena je i među Hrvatskim celebovima.
 
2. Odakle ti ljubav prema modi? Kako je sve krenulo?
– Moja ljubav prema modi počela je od malih nogu. Uvijek sam voljela nositi maminu odjeću i štikle, a s prijateljicama bih često organizirala modne revije po susjedstvu. Ta ljubav postala je još veća nakon upisa u srednju školu, kada sam počela kreirati svoje prve haljine.
 
3. Imaš li modne uzore?
Od modnih uzora istaknula bih rad Guccija i Valentina.
4. U čemu pronalaziš inspiraciju?
U svakodnevnom životu. Inspiriraju me ljudi koji me okružuju, priroda, boje i materijali.
 
5. Susrećeš li po gradu ljude koji nose tvoju odjeću? Kakav je to osjećaj? Nosiš li i sama svoje kreacije?
Svakodnevno susrećem djevojke i žene u svojim kreacijama te sam vrlo ponosna što se sve češće odlučuju baš za njih. Svoju odjeću nosim i sama, ali najčešće za posebne prigode kao što su otvorenja, promocije i domjenci.
6. Što sve možemo pronaći u tvojoj ponudi?
Među mojim kreacijama mogu se pronaći haljine, suknje, majice, te bluze raznih boja i oblika. Osim odjeće odnedavno u ponudi imam i kožne torbice i marame sa svojim potpisom.
7. Koje su cijene tvojih kreacija i gdje ih možemo nabaviti?
Moje kreacije mogu se kupiti u mom butiku u Hotelu Rixos Libertas Dubrovnik, a također ih šaljem poštom na kućnu adresu diljem Hrvatske. Za sve informacije imam Facebook stranicu, Instagram, e-mail i mobitel. Što se cijena tiče, kreću se od 200,00 do 1000,00 kuna.
 
8. Koji su ti planovi za budućnost?
  Plan za budućnost mi je isti od samih početaka. Cilj mi je da kupci budu zadovoljni kvalitetom i izgledom mojih kreacija, kao i mojom uslužnošću. Planiram ostvariti suradnju s još puno poznatih i slavnih, steći nova poznanstva i proširiti svoj brand i izvan Hrvatske.
9. Daj nam neki sočan detalj, zanimljivu suradnju koja se bliži, nešto što ti je u sada od iznimne važnosti…  
-U skorije vrijeme pripremam ljetnu modnu reviju i nadam se da će kao i uvijek netko od poznatih prisustovati i nositi moje kreacije. Što se tiče suradnji, u planu je nešto s Jelenom Rozgom, ali sve ćete saznati uskoro.
10. Imaš li neki citat koji te pokreće?
Od citata izdvojila bih onaj :” Živi svaki dan kao da je posljednji!” jer me u potpunosti opisuje. Trudim se svaki svoj dan provesti što bolje mogu i iskoristiti sve prilike koje mi život pruža.
11. Koju bi poznatu osobu voljela vidjeti u svojim kreacijama? I koje su se poznate osobe dosad pojavile u njima?
Severinu! No dosta poznatih je do sada nosilo moje kracije, a neki od njih su: Jelena Rozga, Pamela Ramljak, Ana Rucner, Franka Batelić, Vanja Halilović, Tina Katanić, Morana Mamić, Fani Stipković, Renata Sopek, Melita Fabečić, Petra Kovačević, Tatjana Jurić, Hana Hadžiavdagić, Božena Jelčić i mnogi drugi.
 
12. Održavaš li kakve modne revije, imaš li u planu nastupati na prestižnim hrvatskim modnim događajima? (CAP, Fashion.hr i sl.)
Održavam modne revije redovito u Dubrovniku i regiji, sudjelovala sam i na BIH Fashion weeku, sajmu vjenčanja u Etno selu Međugorje, Split City fashion i mnogim drugim. U budućnosti cilj mi je predstaviti se na nekom od prestižnih modnih događanja u Hrvatskoj kao što su CAP i Fashion.hr.
 
13. Osim Dubrovnika, planiraš li i u drugim gradovima otvarati svoje trgovine?
Jednog dana bih voljela svoj brand proširiti i po ostalim hrvatskim gradovima, poput Splita i Zagreba, ali ima vremena, tek su mi 24.
 
14. Kako se po tebi Dubrovčanke nose? Imaju li stila? Što misliš o ‘modnom stanju’ u Hrvatskoj?
Po mom mišljenju Dubrovkinje su oduvijek bile žene sa stilom i prate modne trendove. Mislim da se u to možete uvjeriti ako pogledate špice sa Straduna po raznim dubrovačkim portalima. Što se tiče modnog stanja u Hrvatskoj, sve u svemu i nije loše iako bih voljela kada bih bilo još više modnih događanja na kojima bi Hrvatice mogle pokazati svoj modni stil.
 
15. Osim mode i kreiranja, u čemu uživaš u privatnom životu, tko je Andrea kad ne kroji?
Kad ne krojim uživam u svom životu, družeći se s prijateljima, ispijajući kave, putujući, a ponekad i izađem vikendom.
 
16. Kako izgleda tipičan dan u životu modne kreatorice?
Dane većinom provodim u svom butiku u hotelu Rixos Libertas, osim toga svakodnevno sam u kontaktu sa svojim timom koji mi pomaže u izradi kreacija.
 
17. I za kraj, što savjetuješ onima koji planiraju krenuti tvojim stopama? Koji je recept za uspjeh?
Svima koji žele krenuti mojim stopama preporučam da u ovom poslu moraš biti uporan, strpljiv i nikad ne odustajati te istraživati želje svojih kupaca kako bi im mogao pružiti najbolju uslugu i zadovoljstvo. 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nadam se da vam se sviđaju fotke za koje je zaslužna, tko drugi nego -Lucija Šarić i ova divna haljina iz Andreine kolekcije. Drugu kombinaciju objavljujem za koji dan tako da se čitamo i dalje!
Linkovi:
Pusa. :*

 

 

 

About the Author

Moje ime je Anđela i dolazim iz Hrvatske. Volim modu, putovanja, dobru hranu i zanimljiva mjesta. Nadam se da ćete uživati u mojim postovima.

No Comments

  1. Blog ti je odličan Anđela, a ova haljina ti prekrasno stoji!

  2. Your outfit is so pretty, I love it! x.x.x.

Write Your Comment

You may use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>