Close

JA by Jelena Aleksić

FASHION DESIGNER

Kako je na blogu obilježen nekakav nazovimo ga “dizajnerski mjesec”, još ga neko vrijeme neću prekidati ali najavljujem mjesec putovanja koji me posebno veseli. 🙂 Kako ja volim reći: Sve ćete saznati uskoro, dotad vam ostavljam da uživate u ovoj zanimljivoj kreaciji dizajnerice Jelene Aleksić.

 

 

JA je brand modne dizajnerice Jelene Aleksić sa fokusom na inovativnost, futurizam i nosivost odjevnih predmeta za muškarce i žene.
Jelena dolazi iz Zagreba. Studirala je na Tekstilno- tehnološkom fakultetu u Zagrebu i diplomirala 2011. ( magistar inženjer modnog dizajna + škola primijenjene umjetnosti i dizajna, odjel tekstil).
Konstrukcija i dekonstrukcija osnovnih krojnih dijelova, jednostavne siluete s minimalnim krojevima, materijalima i bojama čine prepoznatljivost JA odjeće.

Dilomirala je s muškom kolekcijom Bluepanther s kojom je osvojila prvo mjesto na Portanova fashion incubatoru. Nakon toga počinje predstavljati kolekcije na Cro a porteru.
Trenutno je u izradi ljetne kolekcije a uskoro će predstaviti novi jesen/zima 2015/16 lookbook.

 

 

 Nagrade

2011. Pobjednik na Portanova fashion incubatoru
2010. Mandica – Nagrada za najboljeg mladog dizajnera na dreft fashion weeku
2009. Dobitnica Dekanovog priznanja za posebne rezultate iz tekstilnog i modnog dizajna
2009. Dobitnica Dekanovog priznanja studentima dizajna za grupni rad ‘’24 sata’’
2008. Nagrada Hrvatskog dizajnerskog društva za najbolji modni odjevni dizajn u studentskoj kategoriji “HDD 0708”, za grupni rad ‘’24 sata’’ u Zagrebu
2005. Dobitnica prve nagrade za grupni rad na natjecanju srednjih škola modnog dizajna u Crikvenici
 
Svi lookbook-ovi se mogu pogledati na:
 
Jelena je aktivna na društvenim mrežama:
Online shopovi:
Ostale upite možete slati na mail: jelena.aleksic5@gmail.com

About the Author

Moje ime je Anđela i dolazim iz Hrvatske. Volim modu, putovanja, dobru hranu i zanimljiva mjesta. Nadam se da ćete uživati u mojim postovima.

No Comments

Write Your Comment

You may use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>