Close

JOSIPA DRAGUN

#instapeople

Pozdrav dragi čitatelji, u današnjem postu predstavljam vam djevojku na čiji spomen imena pomislim na onaj inspirativni insta profil na koji svratim svakog dana po dozu inspiracije i ideja. Djevojka jednostavnog stila, zaljubljenica u Pariz, jednostavnost i detalje. Ona je sve to. Ona je Josipa Dragun ( @josipadragun ) i čast mi je ugostiti je na Live it- win it blogu. Razgovarale smo o instagramu, fotografijama, planovima za budućnost, omiljenim joj adresama i još štošta.

1. Tko je Josipa? Tri riječi kojima bi se opisala?

Josipa je djevojka rodom iz Vinkovaca. Magistra eksperimentalne biologije kojoj je Instagram jedan od najdražih hobija.  Sebe u nekoliko riječi opisujem samo kada pišem životopise i motivacijska pisma, pa bi mi bilo draže da to netko drugi odradi umjesto mene.

2. Broj tvojih pratitelja govori nam da zaista dobro radiš to što radiš. Odakle crpiš inspiraciju za postove? Koliko ti vremena oduzima fotkanje, uređivanje slika, smišljanje opisa… 

Odakle crpim inspiraciju?! Promatram svijet oko sebe. Opažam detalje i onda jednim klikom kamere pokušam zaustaviti meni zanimljiv trenutak. Ima dana kada ne objavljujem i ne fotografiram ništa. Ne volim forsirati. Samo uređivanje fotografija mi nikada nije uzimalo puno vremena, jer nastojim da mi fotografije izgledaju što prirodnije. Uvijek pazim na svjetlo, boje i kompoziciju, a duge captione nikada nisam pisala, tako da su mi oni jedna ‘briga’ manje.

            

3. Kako i kad su započele tvoje suradnje?

Moje prve suradnje započele su kada sam došla do tih famoznih 10k followera. Kako su se povećavali followeri, tako je rastao i broj suradnji.

4. Misliš li da su društvene mreže preduboko zaronile u ljudsku intimu i kakav je tvoj stav prema Facebooku/ Instagramu?

Nikada nisam krila svoju ljubav prema društvenim mrežama niti ću, ali imam jasno definirane stavove o tome što je za šire mase, a što nije. Društvene mreže zaviru u našu intimu onoliko koliko im mi to dopustimo. Nešto što je meni previše da bi bilo ‘public’, nekome je skroz u redu, tako da je najbolje da ovdje zavšim s odgovorom.

5. Imaš li nekakvu formulu za sretan život?

Budi zahvalan i radi ono što voliš.

6. Koji su tvoji omiljeni insta profili u kojima pronalaziš inspiraciju?

Huh, ima ih puno, ali definitvno meni najdraži i najinspirativniji instagram profil je onaj Julie Sarinarae (@sincerelyjules).

7. Kako organiziraš vrijeme?

Uglavnom dan prije napravim popis obaveza i ponekad imam osjećaj da mi je 24h u danu malo za sve što planiram napraviti.

8. Koja destinacija koju si dosad posjetila ti se najviše svidjela i zašto?

Svi koji me znaju, znaju za moju neopisivu ljubav prema Parizu. To je grad koji za mene znači ljubav. Kada sam tamo imam osjećaj kao da sam konačno kući. Uvijek mu se rado vraćam i svaki put ga zavolim još više.

9. Bez čega ne možeš zamisliti svoj dan? 

Bez doručka! Nikada, ali nikada ne preskačem doručak.

10. Koja mjesta bi voljela posjetiti?

Rim i Kuba su mjesta koja bih voljela posjetiti u skoroj budućnosti

11. Koje su tvoje omiljene adrese  za ispijanje prve jutarnje kave, neku finu klopu ili pak nešto treće , što bi voljela preporučiti i drugima? 

Trenutno sam zbog posla u fazi selidbe van hrvatskih granica, a zbog fakulteta vinkovačku sam adresu neko vrijeme mijenjala zagrebačkom. Dežman bar i Velvet Cafe bila su mi najdraža mjesta za ispijanje kava. Rado sam jela u Bistroteci, ali nisam veliki stručnjak kada su restorani u pitanju.

12. Kako bi opisala svoj stil? 

‘Odjeća broj veća’- tako volim opisati svoj stil. Obožavam oversized komade. Njegujem sportsku eleganciju i nikada ne spajam nespojivo. Držim se pravila ‘manje je više’.     

13. Koji je tvoj must have komad ove zime?

Must-have ove zime defitivno je oversized pletivo, ali ono što bi svaka žena uvijek trebala imati u ormaru je dobar jeans, bijela košulja, balerinke, blazer i kvalitetna torba. 

14. Može li se od instagrama pristojno zarađivati, toliko da ti to bude jedino i glavno zanimanje ili smatraš to hobijem? 

Instagram je isključivo moj hobi, nikako primarna stvar od koje bih si osiguravala egzistenciju. Smatram da je hrvatsko tržište premalo da bi se samo od Instagrama moglo lijepo i kvalitetno živjeti.

15. Što preporučuješ svima onima kojima si i sama uzor, koja je tajna uspjeha?

Divno je čuti da si nekome uzor. Jednostavnost, iskrenost i pristojnost je ono čime se ja vodim i što smatram tajnom uspjeha.

16. Namjeravaš li proširiti svoje granice van instagrama, primjerice na blog ili youtube kanal? 

Dovoljan mi je Instagram. Ne vidim se kao blogger ili youtuber.

Foto (privatni album)

Nadam se da ste uživali s Josipom.
Želim vam mirne snove, a jutro nek’ vam počne radno i pozitivno <3

About the Author

Moje ime je Anđela i dolazim iz Hrvatske. Volim modu, putovanja, dobru hranu i zanimljiva mjesta. Nadam se da ćete uživati u mojim postovima.

Write Your Comment

You may use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>